Ma plac cu parul lung

Ma plac cu parul lung

Ma plac cu parul lung

Cum sa alegeti? Tinand cont de forma fetei si de modul propriu de viata, orice tunsoare este permisa. O singura regula: fiti voi inseva.

SEDUCTIA PLETELOR corespunde acelui tip de femei care pun accentul pe stralucire, chiar sacrificandu-si modernitatea. Aveti tendinta de a va juca cu parul vostru lung, ca si cu un accesoriu de frumusete independent, dandu-l dupa ureche sau ascunzandu-va dupa aceasta perdea incantatoare.

Dar neglijarea nu iarta: este foarte important sa mentineti aspectul si structura parului, tunzandu-l cel putin o data pe anotimp, pentru a improspata varfurile si a redesena volumul – si mai ales pentru a evita cu orice pret aspectul de adolescent, in special daca aveti peste 45 de ani.

SFATUL CERCETATORULUI JEAN-MICHEL STURLA:

De ce se deterioreaza… pe lungime
Daca analizam la microscop un fir de par lung, observam ca este intact spre radacina dar, cu cat ne apropiem de varf, cu atat vom vedea mai multe semne de uzura (textura rupta, varfuri despicate…) Extremitatile sunt mai expuse, dar mai ales „mai batrane”. Parul creste in medie 1 cm pe luna, iar daca-l aveti de circa 20 cm (pana la umeri), varfurile voastre au trait deja 20 de luni de periaj, spalat, decolorari, expuneri… Chiar daca parul este „mort”, este un mort care traieste!

INTRETINERE… DE DURATA

Parul semilung sau lung cere multa atentie si ingrijire constanta – din acest motiv se folosesc des balsamurile, in special asupra varfurilor: chiar daca restul parului este intr-o stare buna, varfurile se incalcesc, fenomen usor detectabil la atingere.

Il puteti lasa liber in ziua in care il spalati, dar de a doua zi trebuie strans: cu o clama lejera, intr-o coada cu un elastic nu prea strans, orice este bine, cu conditia sa-l lasati intr-o libertate… supravegheata!

Vopsirea acasa trebuie evitata: parul lung este mai fragil si mult mai greu de lucrat decat cel scurt. Si are, mai mult decat orice, o mare nevoie de a straluci.